ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 697-5964828

Email: info@zigouris.com
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση - Ψηφιακή Υπογραφή - ΑΔΔΥ - Στικάκι - USB Token - ΗΔΙΚΑ

Ψηφιακή Υπογραφή - Στικάκι - USB Token - ΗΔΙΚΑ

Από Δευτέρα 11/5/2015 θα είναι διαθέσιμη η νέα εφαρμογή Διαχείρισης Χρηστών, στο portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς επίσης και η δυνατότητα ενεργοποίησης της υπηρεσίας Ενιαίου Τρόπου Πρόσβασης. Εκεί μπορείτε να κάνετε και την αίτηση για την παραλαβή του USB Stick με την ψηφιακή υπογραφή (ΑΔΔΥ) της ΗΔΙΚΑ.

 

Η πρόσβαση στο ιστορικό ασθενούς θα είναι πλέον διαθέσιμη μόνο με το στικάκι της ψηφιακής υπογραφής και αργότερα η πρόσβαση σε όλη την εφαρμογή θα γίνεται μόνο με το στικάκι.

 

Η ΑΔΔΥ παρέχεται στα πλαίσια του έργου της ΗΣ από την ΗΔΙΚΑ (ΓΓΚΑ, Υπ. Υγείας). 

 
Τα προσωπικά πιστοποιητικά ηλεκτρονικής υπογραφής για τους σκοπούς της Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρέχονται από τον Πάροχο Υπηρεσιών Υποστήριξης για λογαριασμό και με εντολή της ΗΔΙΚΑ  για 4 χρόνια.
 
 
Η σύνδεση με την ψηφιακή υπογραφή, εφόσον έχετε παραλάβει το στικάκι, γίνεται πλέον από την παρακάτω διεύθυνση.
 
 
 
 
Παράταση στη νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (USB Token) δίνει η ΗΔΙΚΑ μετά από σχετικό αίτημα του ιατρικού κόσμου.
Πρόκειται για τη νέα εφαρμογή στην οποία θα πρέπει πολύ σύντομα να εντάσσουν τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.


Ειδικότερα μετά από σχετικό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), δόθηκε η παράταση προκειμένου να μπορέσουν οι γιατροί να εξοικειωθούν με το νέο σύστημα.
 

Έτσι δεν ισχύει η καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του USB Token που ήταν στις 15 Ιουλίου 2015 ενώ αναμένεται να δοθούν από την ΗΔΙΚΑ πληροφορίες για τις νέες ημερομηνίες.


Πάντως ο ΙΣΑ συνιστά στα μέλη του να παραλάβουν το USB Token ώστε να έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο για να εκπαιδευτούν στη χρήση του. Να σημειωθεί ότι η παραλαβή του USB Token από την ΗΔΙΚΑ είναι δωρεάν.
 

Πάντως η σημερινή φόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα καταργηθεί και οι ιατροί ή φαρμακοποιοί θα μπορούν πολύ σύντομα να εισάγονται μόνο μέσω προσωπικού ηλεκτρονικού κλειδιού USB token.
 
 
Προς το παρών η διαδικασία της ψηφιακής υπογραφής έχει παγώσει.
 
 

Αναλαμβάνουμε

Την προσθήκη των απαραίτητων προγραμμάτων και αναβαθμίσεων που απαιτούνται για την λειτουργία της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, και της ψηφιακής υπογραφής, Εγκατάσταση του USB stick με την ΑΔΔΥ και της εφαρμογής SafeNet, Eγκατάσταση λογαριασμού email, οτιδήποτε γνώσεις απαιτούνται για να χειριστείτε σωστά και αποτελεσματικά έναν υπολογιστή καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργίας της ψηφιακής υπογραφής, καθώς επίσης και αποστολής της αίτησης αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

 

Οδηγίες

Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα

Windows XP SP3 (x32 - x64)
Windows Server 2003 SP3 (x32 - x64)
Windows Server 2003 R2 (x32 - x64)
Windows Vista SP2 (x32 - x64)
Windows Server 2008 SP2 (x32)
Windows Server 2008 R2 SP1 (x64)
Windows Server 2012 (x64)
Windows Server 2012 R2 (x64)
Windows 7 SP1 (x32 - x64)
Windows 8 (x32 - x64)
Windows 8.1 (x32 - x64)
Windows 10 (x32 - x64)
 

Η είσοδος στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την ψηφιακή υπογραφή γίνεται στην διεύθυνση

https://www.e-prescription.gr/e-pre/faces/welcome

 

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση Ψηφιακή Υπογραφή ΑΔΔΥ Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση Ψηφιακή Υπογραφή ΑΔΔΥ

 

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση Εκπαίδευση Μαθήματα

 

Μαθήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

 

Panagiotis Zigouris - PC Service and Support - ATHENS
Email: info@zigouris.com