ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 697-5964828

Email: info@zigouris.com
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (Η/Υ) - WIFI REPEATER

Δημιουργία - εγκατάσταση δικτύου υπολογιστών (Η/Υ)

Αν υπάρχουν στο σπίτι σας η στο επαγγελματικό σας χώρο (γραφείο, ιατρείο κλπ.) πάνω από ένας υπολογιστές αναλαμβάνουμε την μελέτη, δημιουργία και εγκατάσταση δικτύου υπολογιστή για γραφεία και μικρές επιχειρήσεις.

 

Οι υπολογιστές σας, με την δημιουργία δημιουργία δικτύου Η/Υ , σταθεροί η laptop, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους ώστε να είναι δυνατή η κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών.

 

Ένα δίκτυο μπορεί να είναι είτε καλωδιακό με καλώδιο Ethernet είτε ασύρματο με την χρήση ενός Modem-Router με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης. Σε αυτό μπορούν να έχουν πρόσβαση κινητά τηλέφωνα, tablet, εκτυπωτές και NAS

Για το NAS δείτε αναλυτικά εδώ

 

Εγκατάσταση δικτύου υπολογιστών - Ρύθμιση δικτύου υπολογιστών

 

Σχεδόν όλα τα laptop έχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, ενώ για σταθερούς υπολογιστές μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάρτα ασύρματης σύνδεσης είτε εσωτερική είτε σε φλασάκι εξωτερικά σε θύρα usb.

Εγκατάσταση δικτύου υπολογιστών

 

 

Σε περίπτωση μεγάλων αποστάσεων (π.χ. μεταξύ ορόφων) αναλαμβάνουμε την μελέτη και εγκατάσταση εξοπλισμού ενίσχυσης του ασυρμάτου σήματος με ειδικές κεραίας και αναμεταδότες σήματος (repeaters) για την απροβλημάτιστη ασύρματη σύνδεση η αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις την λειτουργία PowerLine.

 

Επίσης σε υπάρχον τοπικό δίκτυο μπορούμε να συνδέσουμε εκτυπωτές για κοινόχρηστη χρήση, να εγκαταστήσουμε NAS και να ορίσουμε επίσης κοινή χρήση για σκληρούς δίσκους ή φακέλους αρχείων.

 

Ασύρματο δίκτυο WiFi

 

 

Εγκατάσταση WiFi Repeater

Τι είναι το WiFi Repeater;

Το Wifi Repeater χρησιμοποιείται για να επεκτείνει την περιοχή κάλυψης του δικτύου. Λειτουργεί με τη λήψη του υπάρχοντος σήματος WiFi, ενισχύοντας το και στη συνέχεια το μεταδίδει. Με ένα WiFi Repeater μπορείτε να διπλασιάσετε αποτελεσματικά την περιοχή κάλυψης του δικτύου σας WiFi - φθάνοντας στις γωνίες του σπιτιού ή του γραφείου σας, διαφορετικούς ορόφους, ή ακόμα και επεκτείνει την κάλυψη σε ένα ενιαίο χώρο.


Πώς λειτουργεί;

Ένα WiFi Repeater ουσιαστικά περιέχει δύο ασύρματους router, παρόμοιο με το ασύρματο router που έχετε ήδη στο σπίτι ή το γραφείο σας. Ένα από αυτά τα ασύρματα routers παίρνει το υπάρχον δίκτυο WiFi, και στη συνέχεια μεταφέρει το σήμα στο άλλο ασύρματο router, το οποίο μεταδίδει το ενισχυμένο σήμα.
 

Εγκατάσταση

Ανάλογα με τον χώρο σας μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη λύση και συσκευή για την επέκταση του δικτύου σας. Το μόνο που απαιτείται είναι μία ελεύθερη πρίζα στο χώρο εγκατάστασης.


Είναι ασφαλές;

Το WiFi Repeater προσφέρει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας όπως τα παραδοσιακά WiFi router (WEP, WPA, WPA2, κλπ).

 

Εγκατάσταση WiFi Repeater

 

Panagiotis Zigouris - PC Service and Support - ATHENS
Email: info@zigouris.com